Inbouwspots woonkamer bestellen, LED-verlichting installeren in de badkamer of juist spotjes boven het aanrechtblad: LED-verlichting kun je overal plaatsen. Ook in kantoorpanden zie je regelmatig LED-verlichting. De grootste reden dat je deze verlichting tegenwoordig overal tegenkomt, is hun lange werking in tegenstelling tot gloeilampen. De gemiddelde LED gaat 50.000 branduren tot 100.000 branduren mee. Dat is twee tot vier keer zo lang als de meeste fluorescerende, metaalhalogenide- en zelfs natriumdamplampen. Het is meer dan 40 keer zo lang als de gemiddelde gloeilamp. Dit maakt de LED-verlichting een goede investering waar je op de lange termijn zeker de vruchten van plukt.
Veiligheid gaat boven alles
Veiligheid zien veel mensen over het hoofd als voordeel wanneer het gaat om LED-verlichting. Het grootste gevaar bij verlichting is de afgifte van warmte. LED’s stralen bijna geen voorwaartse warmte uit, terwijl traditionele lampen meer dan 90% van de totale energie direct in warmte omzetten. Dat betekent dat slechts 10% van de energie die gloeilampen aandrijven, daadwerkelijk wordt gebruikt voor licht (wat ze ook extreem inefficiënt maakt in vergelijking met LED’s). Omdat LED’s minder stroom verbruiken, kunnen ze effectief werken op elektrische laagspanningssystemen. Deze zijn over het algemeen veel veiliger voor het geval er iets misgaat. Een LED TL Armatuur 120 CM kopen helpt je daarom niet alleen besparen, het is ook veiliger.
LED-verlichting is makkelijk te bedienen
LED’s kunnen werken op vrijwel elk percentage van hun hele vermogen (0 tot 100%). Hou er wel rekening mee dat ze specifieke hardware voor LED-technologie nodig hebben om te kunnen dimmen. Dit betekent dat je de dim apparatuur niet kunt gebruiken voor een gloeilamp of andere traditionele verlichtingstechnologie. Een voordeel van het werken met LED-verlichting op minder dan vol vermogen is dat ze efficiënter worden naarmate het vermogen wordt verminderd. Dit verlengt ook de totale levensduur van de lamp zelf. Beide voordelen zijn afwezig bij technologieën zoals gloeilampen. Deze worden juist minder efficiënt bij een lager vermogen en in veel gevallen beschikken ze helemaal niet over een dim optie.